perjantai 14. maaliskuuta 2008

Pukki kaalimaan vartijana

Ulkoministeri Kanerva pyysi viime yönä Brysselissä anteeksi niiltä, jotka arvostavat hänen työtään. Entä niiltä, jotka eivät arvosta, kuten minulta? En minä voi erottaa sen enempää ulkoministerin pitämää puhetta kuin hänen lähettämäänsä tekstiviestiä itse henkilöstä, itse toimijasta. Ja tuosta toimijasta on tullut epäluotettava.

Emmekä vielä ole edes nähneet ulkoministerin virkapuhelimellaan lähettämiä tekstiviestejä, jotka kuulemma ovat jo Hymyn omistuksessa. Hymy julkaissee tavaran omalta kannaltaan palkitsevimpana ajankohtana.

Katainen oli kuitenkin nähnyt kirjoituksen seinällä ja herännyt julkisesti arvostelemaan Kanervaa.

Entäpä pääministeri Vanhanen, pukki kaalimaan vartijana? Hän kiirehti hyväksymään Kanervan anteeksipyynnön, hänen mielestään asia on loppuun käsitelty. Eipä taida olla.

Vanhasen kiireen ymmärtää kun muistaa, että hän jäi itse kiinni valehtelusta Susan Kurosen tapauksessa. Jos Kanervan suurimmaksi rikkeeksi tulisi valehteleminen, hameen kahina alkaisi heiluttaa koko hallitusta, ja se olisi jo liikaa, vai olisiko?

On tietysti myös mahdollista, että kokoomus selviää tästä haaverista jopa tyylikkäästi. Salolainen ei ole vielä naftaliinissa ja hänestä Suomi saisi varmaankin hillitysti käyttäytyvän kokeneen ulkoministerin. Kanervalle voidaan pienen karenssiajan jälkeen antaa suurlähettilään paikka Reeper.. vaikka Saksassa.

Ei kommentteja: