tiistai 18. elokuuta 2009

Taas lehdistö nukkuu

Tätä kirjoitettaessa Arctic Sea -alus on löydetty, mutta löytäjä ei vielä ole kertonut edes missä alus on ja mitä kuulusteluissa on tullut esille. Kukaan ei kysy, miksi tätä ei kerrota. Se tiedetään, että Venäjä lähetti kadonnutta alusta etsimään neljä sotalaivaa ja kaksi ydinsukellusvenettä. Sekin on kerrottu, että NATO ja Venäjä toimivat yhdessä haun onnistumiseksi.

Mutta hetkinen: puutavaralastin perässä Nato ja Venäjä?

Median pitäisi nyt lopettaa nyökyttely ja ryhtyä töihin. Tarinasta puuttuu sen ydin, ja ilman kaivamista jää puuttumaankin. Kun katsoo eri toimijoita ja heidän rooliaan, selvältä näyttää että laivassa kuljetettiin muutakin kuin puuta. Tuo "muu" oli todennäköisesti tuotu laivaan Kaliningradissa. Mikään uraania vähäisempi tuskin selittää kaikkea tapahtunutta.

Jos Venäjällä on varastettu plutoniumia ja yritetty kuljettaa se pois maasta, Venäjä ei sitä julkisesti myönnä. NATO tietää, kuin myös vaikkapa Israel. Ennuste siis on, että kohta meille tarjotaan epämääräinen selitys jonka toivotaan tyydyttävän sekä mediaa että uutisia seuraavaa yleisöä. Laiska media unohtaa jutun nopeasti.

Ei kommentteja: