maanantai 29. kesäkuuta 2009

Historia, Vanhanen ja se kertaus

Jo tapaus Kurosen yhteydessä Vanhanen syytti lehdistöä siitä, että se oli ymmärtänyt väärin hänen sanomansa. Ja nyt taas: lehdistö - missäpä muualla kuin etelässä - ei tajua mihin kysymykseen pääministeri on milloinkin vastannut. Säälittävää, mutta ilmeisesti kelpaa keskustan äänestäjille.

Kysymys kirjavan liikemiesjoukon - Sukari, Kakkonen, Yli-Saunamäki ym - antamasta tuesta sopiviksi katsomilleen eduskuntavaaliehdokkaille saa aina vain burleskimpia muotoja. Kakkonen oli tuonut Vanhaselle lahjaksi arvokkaan maljakon, pääministerin virka-asunnolla pidettyyn tapaamiseen, jota Vanhanen ei muistanut olleen edes olemassa. Ministeri Häkämies tarjosi puolestaan veromaksajien piikkiin saunaillan valitulle joukolle puolustusvoimain edustussaunassa. Kestittävien lista oli kuin huonosta vitsistä: Sukari, Kakkonen, Yli-Saunamäki.... ja silti Häkämies kehtaa väittää, että tällä saunaillalla ei ollut mitään tekemistä vaalirahoituksen kanssa.

Loukkaavinta niin Vanhasen kuin Häkämiehenkin kiemurteluissa on, että tavallista kansalaista pidetään idioottina. Viimeisin loukkaus on ilmoitus, että yksi Keskustan puoluetoimiston ulkopuolinen henkilö määritteli yksin raha-avustusten saajat. Ja joulupukki asuu Korvatunturilla.

Ei kommentteja: